Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@21:05:27 GMT

یک بهله عقاب طلایی در شهر سنندج نجات یافت

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۰۰۷۵

یک بهله عقاب طلایی در شهر سنندج نجات یافت

 فؤاد مصطفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نژاد اظهار داشت: سرگرد سورنی و ستوان سراب یاسینی این پرنده شکاری را مشاهده کرده که دارای ضعف جسمی بوده و توان پرواز ندارد؛ آنها پرنده را  زنده‌گیری کرده و به این اداره انتقال دادند.

 وی افزود: عقاب طلایی مدت کوتاهی در اداره نگهداری شد و پس بررسی ها و انجام معاینات پزشکی و حصول اطمینان از سلامت جسمی در زیستگاه های مناسب شهرستان سنندج رها سازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج افزود: از آنجاییکه برای نگهداری پرندگان شکاری فضای آزاد و تغذیه مناسب لازم است وحتی امکان حمله آنها نیز به انسان وجود دارد از هموطنان عزیز درخواست می شود در صورت برخورد با چنین مواردی از نگهداری آنها بپرهیزند و سریعا با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان یا با سامانه ۱۵۴۰ تماس گرفته تا در صورت امکان پس از بهبودی به دامان طبیعت بازگردانده شوند و یا در مراکز مجاز با شرایط مناسب نگهداری شوند.

عقاب طلایی (golden eagle) با نام علمی Aquila chrysaetos، از خانواده Accipitrida  است و یکی از باشکوه ترین پرندگان شکاری در دنیا به شمار می رود و از گونه های تحت حمایت سازمان حفاظت محیط زیست است که جریمه شکار یا نگهداری غیرمجاز آن مشمول مجازات کیفری است. اندازه طول بدن این پرنده ۷۵ تا ۸۳ سانتیمتر و پهنای دو بال آن بین ۱۹۰ تا ۲۳۰ سانتیمتر است.

زیستگاه این نوع پرنده کوهسارهای کم گیاه و خشک و گاهی جنگل های کوهستانی، صخره های ساحلی و دشتها است و روی لبه پرتگاه ها و گاهی روی درخت آشیانه می سازد و از جمله پرندگان در معرض انقراض است و بیشتر از خرگوش، سنجاب زمینی و حتی پستانداران بزرگ مانند روباه یا گربه وحشی و در بعضی مواقع از خزندگان تغذیه می کند. 


تلف شدن تعدادی از کپورماهیان در سد سیازاخ دیواندره

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دیواندره هم از تلف شدن تعدادی از کپورماهیان در سد سیازاخ  خبر داد و اظهار داشت: در گشت و کنترل و پایش سد سیازاخ توسط ماموران یگان حفاظت و کارشناسان تعدادی ماهی کپور که به دلایل نامشخصی تلف شده بودند را مشاهده کردند.


مسعود عسکری افزود: در مرحله اولیه بازدید و پایش میدانی تلفات کپورماهیان در بخش هایی از سد محرز شده و  کارشناسان این اداره ضمن جمع آوری ، از لاشه های تلف شده نمونه تهیه کرده و برای بررسی به شبکه دامپزشکی شهرستان ارسال کرده اند.

وی یادآور شد: بررسی میدانی حاشیه سد ادامه دارد و تلفات بعدی و علت آن در حال تحقیق و بررسی است و به محض مشخص علت، اطلاع رسانی خواهد شد. 

برچسب‌ها کردستان سنندج اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان عقاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان سنندج اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان کردستان سنندج اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان عقاب اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۰۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس

به گزارش خبرآنلاین؛محمد امین حسینی، رئیس محیط زیست گچساران، با اعلام این خبر افزود: این شکارچیان از یک هفته گذشته تاکنون از سوی محیط بانان در گچساران شناسایی و دستگیر شدند.

همشهری در خبری نوشت:وی تصریح کرد: از این شکارچیان متخلف ۲۹ قطعه لاشه کبک و پنج قبضه سلاح شکاری ساچمه زنی و بادی کشف شد.

حسینی جریمه شکار غیرمجاز هر قطعه کبک با توجه به نوع جنسیت از سه میلیون تا ۹ میلیون ریال ذکر کرد.

وی گفت: کبک، تیهو ، گرگ، خرس، کل و بز از مهمترین گونه های حیات وحش در زیستگاه های حیات وحش گچساران است.

حسینی از مردم و دوستداران محیط زیست خواست هرگونه موارد زیست محیطی را محیط بانان و یا به سامانه ارتباطی مردمی ۱۵۴۰گزارش دهند.

کشف لاشه ۲ راس کل وحشی

مسئول روابط عمومی محیط زیست گچساران نیز اظهار کرد: همچنین در این مدت با هماهنگی دادستان و همکاری پلیس اطلاعات انتظامی لاشه ۲ راس کل وحشی در منزل شحصی از اهالی روستاهای گچساران کشف شد.

داوود حبیبی گفت: پرونده متخلفان برای بررسی و صدور حکم تحویل مراجع قضایی این شهرستان شد.

وی ابراز کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست بطور شبانه روزی در مناطق تحت مدیریت و آزاد شهرستان حضور دارد و با متخلفان زیست محیطی بدون اغماض طبق قانون برخورد خواهد گرد.

شهرستان گچساران ۵۲ هزار هکتار منطقه حفاظت شده دارد .

کوه خامی کوه سرخ و کوه دیل جزو مناطق حفاظت شده شهرستان گچساران محسوب می شوند که ۱۱ نفر محیط بان از آنها محافظت می کنند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903989

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • دستگیری شکارچی غیرمجاز قبل از شکار در فیروزکوه
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت