Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریبا رضائی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج از تصویب 724 میلیارد ریال اعتبار توسط ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور جهت اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی و عمرانی تالاب بین‌المللی زریوار در یک برنامه میان‌مدت 5 ساله خبر داد.

وی اظهار کرد: این میزان اعتبار در جلسه ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور جهت اجرای برنامه میان مدت 5 ساله در راستای ساماندهی، رفع مشکلات و اجرای پروژه‌های عمرانی در تالاب بین المللی زریوار اختصاص یافته است که بنا به شرح وظایف تعریف شده ی ادارات، باید این اعتبار توسط دستگاه‌های ذیربط در حوزه تالاب زریوار جذب و برای اجرای پروژه‌های عمرانی این تالاب مورد استفاده قرارگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

رضایی ادامه داد: تهیه برنامه جامع پایش کمی و کیفی آب تالاب و اجرای آن،  برنامه مطالعات جامع اکولوژیک و لیمنولوژیک تالاب زریوار با هدف ارائه راهکارهای اجرایی احیای تالاب و  تکمیل و اتمام سیستم فاضلاب شهری و روستاهای حاشیه تالاب، از جمله پروژه‌های مد نظر در این مدت خواهد بود.

نجات عقاب طلایی در سنندج

فؤاد مصطفی‌نژاد هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار کرد: سرگرد سورنی و ستوان سراب یاسینی این پرنده شکاری را مشاهده کرده که دارای ضعف جسمی بوده و توان پرواز ندارد؛ آنها پرنده را  زنده‌گیری کرده و به این اداره انتقال دادند.

 مصطفی‌نژاد تصریح کرد:  عقاب طلایی مدت کوتاهی در اداره نگهداری شد و پس بررسی‌ها و انجام معاینات پزشکی و حصول اطمینان از سلامت جسمی در زیستگاه‌های مناسب شهرستان سنندج رهاسازی شد.

وی خاطرنشان کرد: از آنجاییکه برای نگهداری پرندگان شکاری فضای آزاد و تغذیه مناسب لازم است و حتی امکان حمله آنها نیز به انسان وجود دارد از هموطنان عزیز درخواست می‌شود در صورت برخورد با چنین مواردی از نگهداری آنها بپرهیزند و سریعا با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان یا با سامانه 1540 تماس گرفته تا در صورت امکان پس از بهبودی به دامان طبیعت بازگردانده شوند و یا در مراکز مجاز با شرایط مناسب نگهداری شوند.

عقاب طلایی (golden eagle) با نام علمی Aquila chrysaetos، از خانواده Accipitrida  است و یکی از باشکوه‌ترین پرندگان شکاری در دنیا به شمار می‌رود و از گونه‌های تحت حمایت سازمان حفاظت  محیط زیست می‌باشد که جریمه شکار یا نگهداری غیرمجاز آن مشمول مجازات کیفری می باشد. اندازه طول بدن این پرنده 75 تا 83 سانتیمتر و پهنای دو بال آن بین 190 تا 230 سانتیمتر است.

زیستگاه این نوع پرنده کوهسارهای کم گیاه و خشک و گاهی جنگل‌های کوهستانی، صخره‌های ساحلی و دشت‌هاست و روی لبه پرتگاه‌ها و گاهی روی درخت آشیانه می‌سازد و از جمله پرندگان در معرض انقراض است و بیشتر از خرگوش، سنجاب زمینی و حتی پستانداران بزرگ مانند روباه یا گربه وحشی و در بعضی مواقع از خزندگان تغذیه می‌کند.

تلف شدن تعدادی از کپورماهیان در سد سیازاخ دیواندره

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دیواندره هم از تلف شدن تعدادی از کپورماهیان در سد سیازاخ  خبر داد.

 مسعود عسکری گفت: در گشت و کنترل و پایش سد سیازاخ توسط مأموران یگان حفاظت و کارشناسان تعدادی ماهی کپور که به دلایل نامشخصی تلف شده بودند را مشاهده کردند.

وی ادامه داد: در مرحله اولیه بازدید و پایش میدانی تلفات کپورماهیان در بخش‌هایی از سد محرز شده و  کارشناسان این اداره ضمن جمع‌آوری، از لاشه‌های تلف شده نمونه تهیه کرده و جهت بررسی به شبکه دامپزشکی شهرستان ارسال کرده‌اند.

عسکری تصریح کرد: بررسی میدانی حاشیه سد ادامه دارد و تلفات بعدی و علت آن در حال تحقیق و بررسی است و به محض مشخص علت، اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/2330/70

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست سنندج کردستان عقاب طلایی اجرای پروژه عقاب طلایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر قائمی روز دوشنبه در این زمینه اظهار کرد: آبگیری این تالاب از مدتی قبل و با استفاده از آب رودخانه «گدار» شروع شده و هم اکنون با ورود ۲ میلیون مترمکعب آب، بیش از ۵۰ درصد از این مساحت این تالاب احیا شده است.

وی اضافه کرد: احیای این تالاب در این فصل که پرندگان مشغول لانه سازی و جوجه آوری هستند، از اهمیت ویژه ای برای میزبان از پرندگان مهاجر و بومی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری این تالاب تا اوسط خرداد ماه که رودخانه «گادر» در این منطقه جریان داشته باشد، ادامه دارد و پیش بینی می‌شود بیش از ۲ میلیون مترمکعب دیگر آب وارد تالاب شود.

وی از همراهی و همکاری جوامع محلی پیرامون این تالاب به ویژه کشاورزان و باغداران در احیای این تالاب قدردانی کرد و افزود: تالاب‌ها نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و هوا دارند و برای حفاظت از آنها با همه عوامل همکاری لازم را داشته باشند.

تالاب گرده‌قیت و میمند یکی از تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه است که با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در هفت کیلومتری شمال نقده از جاده ارومیه -مهاباد قرار دارد از ۲۵ سال قبل خشک شده بود، این تالاب از سوی سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین المللی هستند.

کد خبر 6098003

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم نویدبخش اجرای پروژه‌های شاخص در خراسان جنوبی است
  • آغاز مجدد پروژه راهسازی کمربندی قلعه نو
  • آزاد راه ارومیه _تبریز تکمیل می شود
  • تسریع در اتمام پروژه آزاد راه ارومیه _تبریز در دستور کار قرار دارد
  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • پروژه روشنایی معابر نواحی صنعتی رضی و مشگین شهر افتتاح می‌شود
  • ۱۰ روستای گلوگاه با مجتمع شهدای هزارجریب آبرسانی می شود
  • عملیات اجرایی پروژه کمربندی قلعه‌نو آغاز شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • ۲۵۰۰ نفر از پروژه آبرسانی روستایی مجتمع شهدای هزار جریب گلوگاه بهره‌مند می‌شوند